Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

Η ΜΑΣΚΟΤ ΤΗΣ ΤΑΞΗΣ ΜΑΣ

Kαλησπέρα φίλες μου!!
Σήμερα όπως και κάθε Παρασκευή νιώθω πολύ όμορφα. Γιατί? Μα φυσικά γιατί ακολουθεί Σαββατοκύριακο και δε θα πάω για δουλειά. Θα μείνω σπίτι μου να ξεκουραστώ , θα πάω τη βόλτα μου για καφεδάκι στη θάλασσα και γενικά θα ασχοληθώ με ότι με ξεκουράζει και με ανανεώνει. Και φυσικά θα βρω χρόνο να σας δείξω κάποιες από τις δημιουργίες μου που έφτιαξα στο σχολείο που εργάζομαι μαζί με τους μικρούς μου μαθητές.
Λέω να ξεκινήσω σήμερα με  την  "κακιά μάγισσα"....που έδωσε το μήλο στη Χιονάτη, όπως λέει και το ομώνυμο παραμύθι...... Η αφορμή για αυτήν την κατασκευή δόθηκε φυσικά από την ανάγνωση του παραμυθιού "Η Χιονάτη και η εφτά νάνοι". Είχα δεί κάτι αντίστοιχο στο blog www.krokotak.com- φωτογραφία έχω στην πρώτη μου ανάρτηση- και αποφάσισα να το προσαρμόσω στα δικά μου μέτρα και να φτιάξω την "κακιά μάγισσα" του παραμυθιού χρησιμοποιώντας διαφορετικά υλικά......
Σας την παρουσιάζω λοιπόν........
Δεν είναι πολύ όμορφη? Τα παιδάκια μου πάντως ξετρελάθηκαν και αποφασίσαμε να είναι η "μασκότ" της τάξης μας.
Είναι πανεύκολο να την κάνετε κι εσείς. Σίγουρα όλοι έχετε φτιάξει πολλές φορές βεντάλια. Πάρτε λοιπόν ένα χαρτόνι κάνσον μαύρο , κόψτε ένα παραλληλόγραμμο κομμάτι ανάλογα με το πόσο  μεγάλη θέλετε να γίνει η μαγισσούλα σας και φτιάξτε μια βεντάλια. Ενώστε στο επάνω μέρος με μια κορδέλα επιλογής σας, έτσι ώστε το μεγαλύτερο μέρος της βεντάλιας να μένει προς το κάτω μέρος για να δημιουργηθεί το φόρεμα της. Χρησιμοποιήστε σύρμα πίπας μαύρο για να φτιάξετε τα χέρια της , το οποίο θα γυρίσετε δύο φορές στο σημέιο που έχετε δέσει και την κορδέλα. Για το πρόσωπο κόψτε ένα στρογγυλό κομμάτι από χαρτόνι κάνσον λευκό ή ροζ ή μπεζ και κολλήστε το στο μικρό μέρος της βεντάλιας . Βάλτε του ματάκια χειλάκια, μυτούλα , μαγουλάκια με τον μαρκαδόρο σας. Μην ξεχάσετε να της βάλετε μαλλάκια για να είναι ωραία....κι έτσι όταν ρωτάει τον καθρέφτη της να της απαντάει ότι αυτή είναι η πιο όμορφη!!!!!!!!!!!!!! Μαλλάκια μπορείτε να βρείτε στα βιβλιοπωλεία ή σε οποιοδήποτε μαγαζί πουλάει είδη χειροτεχνίας. Και φυσικά μην ξεχάσετε την σκούπα της.....γίνεται μάγισσα χωρίς σκούπα??????????? 
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!!!!!

 Υ.Γ.  Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε άλλο υλικό και να δημιουργήσετε κάτι παρόμοιο ή και διαφορετικό. Επιστρατεύστε την φαντασία σας !!!!!!!!!!!!!!!

15 σχόλια:

  1. Φένια μου η "κακιά μάγισσα" που έφτιαξες είναι τόσο γλυκιά, όμορφη και χαμογελαστή που δεν νομίζω να είναι κακιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εχεις δίκιο Ελένη μου!!!!!!! Αλλιώς και τα παιδιά δε θα ήθελαν να είναι η μασκοτ της τάξης μας!!!!!!!! Είναι μια καλή "κακιά¨" μάγισσα !!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλώς σε βρήκα!Υπέροχη η μαγισσούλα σου,"παραμυθένια"!Καλές συνέχειες και εγώ θα είμαι κάπου εδώ να βλέπω και να σου μιλώ!Καλό ξεκούραστο Σ/Κ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Κυριακ'η Σε ευχαριστώ!!!!Εννοείται θα τα λέμε!!!!!!!

      Διαγραφή
  4. Τέλεια η μάγισσα! Πανέμορφη και με τα όλα της! Τυχεροί οι μαθητές σου με τέτοια μασκότ και τέτοια δασκάλα, φυσικά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Και γω θα ηθελα τετοια δασκαλα, μπραβο σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Φένια είναι υπέροχη η μαγισσούλα! Μάγεψε και με άλλες σου δημιουργίες! Καλή συνέχεια και καλώς ήρθες στην blogογειτονιά μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΚΑΛΩΣ ΣΑΣΑ ΒΡΗΚΑ ΣΟΦΗ!!!!!!!!ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΩ ΤΙΣ ΠΑΣΧΑΛΙΝΕΣ ΜΟΥ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΩ. ΦΙΛΙΑ!!!!!!!!!

      Διαγραφή
  7. Είναι πανέμορφη η "κακιά μάγισσα""πού έφτιαξες Φένια μου!!Πολύ χαριτωμένη!!Διαψεύει τό όνομα πού τής έδωσες!!!Μπράβο σου!!Καλό Σ/Κ!!Φιλάκια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!!!!!ΟΝΤΩΣ ΑΠΟ "ΚΑΚΙΑ" ΒΓΗΚΕ ΤΕΛΙΚΑ ΚΑΛΗ! ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ!!!!!ΓΙΑΥΤΟ ΤΑ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙΑ ΤΗ ΛΑΤΡΕΥΟΥΝ. ΦΙΛΙΑ!

      Διαγραφή
  8. EΙναι τόσο ....καλή η κακια σου μάγισσα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ! ΚΑΛΗΣΟΥ ΜΕΡΑ!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλώς σε βρήκα!!!Είναι υπέροχη η μαγισσούλα!!!
    Καλή συνέχεια,γλυκιά μου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή